У МВФ бачать ризики для подальшої співпраці з Україною

У МВФ бачать ризики для подальшої співпраці з Україною

Ексклюзив
Укрінформ
Існує ризик для продовження програми співпраці в рамках механізму розширеного фінансування (EFF) між Міжнародним валютним фондом та Україною.

Про це Укрінформу заявив представник МВФ в Україні Жером Ваше в четвер ввечері.

«Ми вступаємо у важкі часи, складну ситуацію. Є потреба у відповідальній політиці, в тому, щоб продовжувати рухатись обраним шляхом. Ми бачимо певні ризики для програми МВФ», - наголосив Ваше.

За його словами, бюджетна політика має відповідати цілям, які були погоджені у програмі між Україною та фондом.

«Ризики є. Ризик, як я казав, у тому, що може бути прийнято бюджет, який не відповідає цілям програми МВФ, і в якому буде закладено політику, яку ми не підтримуємо», - зауважив він, додавши, що фонд досяг згоди з міністром фінансів України Наталією Яресько щодо політики надходжень і витрат, яку МВФ у змозі підтримати. 

«Тепер ми чекаємо на те, яким буде поданий бюджет, і чи відповідатиме він домовленостям. І чи ми зможемо його підтримати», - сказав він.

Нагадаємо, у разі зупинення програми співробітництва між МВФ та Україною автоматично будуть зупинені всі програми кредитування з міжнародними фінансовими організаціями: Світового банку, Європейського банку реконструкції та розвитку, урядів країн ЄС та США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-