"Зеонбуд" оштрафували на 44 мільйона

Укрінформ
Антимонопольний комітет України оштрафував ТОВ "Зеонбуд" на 44 мільйона гривень за зловживання монопольним становищем на ринку цифрового телебачення.

 Про це розповів голова Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення Юрій Артеменко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Сьогодні мені повідомили, що Антимонопольний комітет за заявою Національної асоціації мовників присудив штраф "Зеонбуду" 44 млн грн. Роками ніхто не хотів визнавати очевидний факт, що "Зеонбуд" - монополіст. А зараз є результат. Але це тільки початок", - зазначив Артеменко.

Водночас він підкреслив, що цифрове мовлення в Україні має відбутися. "Але при цьому не має бути монополіста, мають бути прозорі тарифи, має бути забезпечення приймачами найбільш незахищених верств населення і має бути відповідне покриття. У нас далі є над чим працювати", - сказав голова Нацради. 

За його словами, це великий шматок роботи - щодо цифрового мовлення.

"Я дякую парламентарям, Комітету ВР, що вони підключилися, зрозуміли, що цифрове мовлення - це не проблема Нацради. Це проблема країни, це проблема уряду, це проблема всіх інституцій. Ми зараз вийшли на новий шлях, коли три організації - Держспецзв'язок, Національна комісія з питань радіозв'язку і Нацрада збираємося і пропонуємо конкретні важелі", - підкреслив Артеменко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-