Пинзеник про дефіцит бюджету-2016: Хто про це має думати? МВФ?

Пинзеник про дефіцит бюджету-2016: Хто про це має думати? МВФ?

Укрінформ
Ідея зниження податків є слушною, однак цьому має передувати скорочення видаткової частини бюджету. Наслідки ж зниження податкових ставок в умовах, коли перевищення видатків над доходами сягає 14% ВВП, непрогнозовані.

Таку думку висловив народний депутат України, колишній віце-прем'єр та міністр фінансів Віктор Пинзеник у коментарі кореспондентові Укрінформу.

«Дуже позитивно ставлюся (до скорочення податків. - Ред.), але цьому дещо має передувати. А видатки хтось прибрав? Зобов'язання прибрав? Ні, про це ніхто не думає. Хто про це має думати? Міжнародний валютний фонд? Тобто зобов'язання, які є, їх ніхто не скорочує, а податки скорочують. Я не знаю, до чого це призведе», - сказав Пинзеник.

За словами економіста, він не знає таких прикладів, коли б зниження податків привело до збільшення надходжень до бюджету. «Я не знаю таких прикладів. І я не знаю жодного прикладу в цивілізованій країні, в якій би доходи були на 14% ВВП менші, ніж видатки», - сказав Пинзеник.

На прохання прокоментувати оприлюднений на сайті Мінфіну проект державного бюджету на 2016 рік економіст відреагував так: «Я не побачив бюджету. Я побачив сторінок 16 тексту, але, якщо ви знаєте, закон про бюджет - це документ, який містить десь сто сторінок. Тому я думаю, що ви не бачили, і я не бачив».

Як повідомляв Укрінформ, Міністерство фінансів України оприлюднило проект державного бюджету на 2016 рік на своєму сайті.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-