Саакашвілі: Митниця має спростити ввезення сировини для вітчизняних виробників

Саакашвілі: Митниця має спростити ввезення сировини для вітчизняних виробників

Укрінформ
Одеська митниця повинна створити максимально сприятливий режим для вітчизняних виробників - спростити для них ввезення сировини для використання у своєму виробництві.

Про це заявив голова Одеської обласної державної адміністрації Міхеїл Саакашвілі на своїй сторінці у Facebook.

"Я неодноразово зустрічався з великими виробниками, що імпортують сировину для власного виробництва. Не завжди ця сировина імпортується з тих 30 країн, які завдяки змінам на Одеській митниці, вже оформляються по прямому інвойсу. Ми відмовилися працювати за таким принципом по імпорту з інших країн зважаючи на велику кількість компаній, які штучно занижують вартість і це досить важко відстежити. Але в тому випадку, якщо це великий національний виробник, то здійснити ефективний контроль цілком можливо", - сказав Саакашвілі.

За його словами, ці підприємства володіють найбільшими заводами, забезпечують значні надходження до бюджету, відповідно немає ризику, що завтра вони закриються.

"У нинішній складній економічній ситуації, ці компанії неодмінно потрібно підтримати. Ми зобов'язані спростити для них ввезення сировини для використання у своєму виробництві. Така допомога стане безпрецедентною в історії митної системи України. Одеська митниця повинна стати каталізатором економічного прориву наших виробників", - підкреслив Саакашвілі.

Нагадаємо: раніше голова Одеської ОДА заявляв, що одеська митниця буде оформляти вантажі тільки з ЄС, США, Японії, Канади та Австралії, а від китайських і турецьких вантажів буде відмовлятися, оскільки "це потенційне джерело корупції".

"Нехай їх оформляють інші митниці, тому що це потенційне джерело корупції. Коли запустимо 1 березня 2016 року електронну митницю, тоді будемо розмитнювати всі вантажі", - сказав Саакашвілі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-