Россільгоспнагляд повернув Туреччині 108 тонн м'яса з «лістеріями»

Россільгоспнагляд повернув Туреччині 108 тонн м'яса з «лістеріями»

Укрінформ
Управління Россільгоспнагляду по Калінінградській області виявило «порушення ветеринарних вимог» при ввезенні з Туреччини чотирьох партій курячого м'яса.

Про це пише Коммерсантъ.

Курятина, загальною вагою 108 тонн, була повернена постачальнику.

«В ході огляду товарів у чотирьох контейнерах виявлені сліди перемаркування. В одному з них встановлено наявність продукції, термін придатності якої закінчився 14 квітня 2015 року. За підсумками ветеринарного контролю вся продукція повернена постачальнику»,— йдеться у повідомленні відомства.

Напередодні повідомлялося про повернення двох партій курячого м'яса загальною вагою 54 т через перемаркування продукції, а також про виявлення невідповідності номерів пломб при ввезенні шести партій турецької птиці загальною вагою понад 162 т.

Раніше «Ъ» повідомляв, що Россільгоспнагляд з 1 грудня вводить тимчасові обмеження на постачання до Росії м'яса птиці з турецького підприємства Standart Gida Sanayi ve Ticaret Anonim Sirkorti у зв'язку з виявленням у ньому лістерій (бактерій, деякі види яких є збудниками захворювань людини). За даними відомства, у разі надходження в Росію продукції цього підприємства, відвантаженої до 1 грудня, рішення про її пропуск на територію країни буде прийматися з обов'язковим проведенням лабораторного контролю за показниками безпеки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-