Україна готова замінити Росію на турецькому ринку

Україна готова замінити Росію на турецькому ринку

Укрінформ
Український агросектор готовий виступити гарантом продовольчої безпеки Туреччини. 

Про це написав Міністр аграрної політики та продовольства України Олексій Павленко на своїй сторінці в Фейсбуці.

"Якщо традиційні партнери Туреччини застосують санкції, тобто припинять постачати зернові, Україна готова збільшити поставки зерна, кукурудзи та олії мінімум вдвічі. Туреччина давній і надійний партнер України, ми готові виступити гарантом продовольчої безпеки цієї країни", - йдеться в повідомленні.

За словами Павленка, яким би не було рішення російської сторони, воно не повинно вплинути на продовольчу безпеку Туреччини. "Україна має вдосталь продукції відповідної якості, аби забезпечити потреби турецьких споживачів у разі введення експортних обмежень з боку Російської Федерації", - підкреслив міністр.

Як зазначається, за 10 місяців 2015 року Україна вже експортувала до Туреччини аграрної продукції на суму майже 566 млн доларів США, серед якої зерна на суму більше 55 млн і олії - на суму майже 75 млн.

"У разі введення Росією продовольчого ембарго проти Туреччини, Україна може істотно збільшити ці показники за рахунок додаткових поставок пшениці, кукурудзи, ячменю, бобових та олії", -  додав Павленко.

28 листопада Росія ввела санкції проти Туреччини. Указом президента Росії на території країни тимчасово вводиться заборона або обмеження зовнішньоекономічних операцій, що передбачають ввезення на територію РФ окремих видів товарів, країною походження яких є Турецька Республіка.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-