У РФ заявили, що українська електрика Криму й не потрібна

У РФ заявили, що українська електрика Криму й не потрібна

Укрінформ
У Росії стверджують, що не розраховують на відновлення постачань електроенергії з України.

Про це заявив міністр енергетики РФ Олександр Новак, повідомляє Коммерсантъ.

«У нас на сьогоднішній день немає чіткого розуміння щодо продовження роботи з українською енергосистемою. Тому ми виходимо з того, що цієї електроенергії немає, і розраховуємо на свої сили»,— сказав він.

Видання також повідомляє, що йому доповіли, що кримські енергетики нібито закінчили підготовку інфраструктури на півострові до запуску енергомосту з Краснодарського краю.

Як повідомлялося, 20 листопада у Херсонській області пошкодили опори, які постачають електроенергію до Криму. 22 листопада півострів виявився повністю відключеним від української електроенергії. Там введено режим НС.

«Укренерго» відремонтувало одну з опор, однак протестувальники перешкоджають відновленню енергопостачання Криму, вимагаючи від окупантів звільнити політв'язнів.

27 листопада протестувальники заявили, що у енергетиків не буде доступу пошкодженим электроопорам як мінімум до понеділка, 30 листопада.

Наразі в Криму без електропостачання залишаються близько 1,157 тис. осіб. 

У зв’язку з енергетичною блокадою окупаційна “влада”  оголосила канікули в дитячих садках і школах.  З 1 грудня санаторії півострова припиняють прийом відпочиваючих.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-