Вибухи в новому Бескидському тунелі контролюють австрійці

Вибухи в новому Бескидському тунелі контролюють австрійці

Відео
Укрінформ
Цього місяця будівельники повинні завершити першу частину нового Бескидського тунелю – пройти останній 71 метр, підриваючи вибухівкою гірську породу.

Про це повідомляє Радіо Свобода.

«Бескидський тунель перебував в аварійному стані, тому було ухвалене рішення будувати новий... Крім того, новий тунель складатиметься з двох шляхів, тоді як старий – тільки з одним шляхом», – пояснив представник організації-підрядника «Інтербудтунель» Анатолій Ланін. 

«Збільшиться пропускна спроможність тунелю, це стосується і вантажних поїздів. Новий тунель сягатиме (заввишки. - Ред.) 11 метрів, ширина - близько 12 метрів. Габарити утричі більші, ніж у старого, де з потяга можна торкнутися рукою стіни», – додав він.

Прокладають тунель австрійським методом, використовуючи вибухівку. Щодня закладають близько 400 кілограмів вибухівки.

Усі роботи цілодобово контролюються австрійськими спеціалістами. Протяжність тунелю має скласти 1822 метри (другий за довжиною тонель в Україні).

Одне з наймасштабніших будівництв у сучасній Україні розпочалося у 2013 році. Вартість проекту – 102 мільйони євро. Кошти виділяє Європейський банк реконструкції та розвитку і частково «Укрзалізниця», яка є замовником робіт.

Після першого етапу будуть ще вісім етапів будівництва, яке має завершитися у жовтні 2017 року. Бескидський тунель прокладають за 30 метрів від діючого, що з’єднує Закарпатську та Львівську область та експлуатується вже 129 років.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-