Яценюк зі штабом вирішує, як перезимувати без антрациту

Яценюк зі штабом вирішує, як перезимувати без антрациту

Укрінформ
Антикризовий енергетичний штаб ухвалить надзвичайний план дій щодо стабільного проходження опалювального сезону за умов блокування Росією поставок антрацитового вугілля.

Про це на засіданні антикризового енергетичного штабу у Кабміні заявив Прем’єр-міністр Арсеній Яценюк, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«За тими даними, які є у мене, чітко видно, що достатніх запасів вугілля немає. Про що я говорив ще три місяці тому. Для того, щоб не було відключень, я вимагаю невідкладно надзвичайний план заходів для того, щоб пройти зиму стабільно. Саме це зараз буде предметом обговорення», - сказав глава уряду.

За словами Яценюка, держава виділила необхідні ресурси, як через державний бюджет, так і шляхом кредитування енергетичних компаній.

«Зараз ці ресурси не просто треба освоїти. Нам потрібні запаси вугілля. Мета Росії – це дестабілізація ситуації в Україні. Так само, як вони дестабілізують ситуацію у світі», - наголосив Яценюк.

Голова уряду анонсував, що за результатами енергетичного штабу будуть підбиті підсумки з виконання надзвичайного плану заходів, який був затверджений розпорядженням уряду, і будуть прийняті конкретні заходи для проходження зимового періоду.

«На даному етапі це уявляється дуже й дуже непросто», - зазначив глава уряду.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-