Яценюк хвалить Коболєва за «беззбиткову діяльність»

Яценюк хвалить Коболєва за «беззбиткову діяльність»

Укрінформ
НАК «Нафтогаз України» вперше за багато років вдалося показати беззбиткову діяльність за результатами 9 місяців поточного року.

Про це на засіданні антикризового енергетичного штабу в Кабінеті Міністрів заявив Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Попри те, що НАК «Нафтогаз України» отримала збитки від продажу газу для населення у розмірі близько 8 мільярдів грн, оскільки газ для населення продається за ціною, яка нижча ринкової, Нафтогазу за 9 місяців вдалося вперше за багато років показати беззбиткову діяльність у цілому», - розповів голова уряду.

За його словами, таких результатів вдалося досягти за рахунок правильного менеджменту і діяльності керівника компанії.

«За рахунок продажу газу промисловим споживачам та іншої діяльності компанія компенсувала збитки, отримані від продажу газу населенню», - підкреслив Яценюк.

Він анонсував, що уряд у понеділок прийме рішення щодо затвердження нового статуту Нафтогазу.

«Ми опрацювали форму разом з нашими партнерами з Європейського банку реконструкції та розвитку. І це буде взірцевим прикладом управління державними компаніями. Мета реформи Нафтогазу – це усунення будь-яких політичних впливів на діяльність компанії», - зазначив Яценюк.

Він підкреслив, що Нафтогаз отримає професійний та політично незаангажований менеджмент за участю міжнародних партнерів, за рахунок чого буде сформована прибуткова та прозора національна енергетична компанія.

«Ми позбулися різного роду газових олігархів протягом двох років. На газовому ринку більше немає посередників між Нафтогазом і російським Газпромом», - вважає Прем'єр-міністр.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-