Демчишин анонсував реверс по $180

Демчишин анонсував реверс по $180

Укрінформ
Міністр енергетики та вугільної промисловості Володимир Демчишин прогнозує, що ціна європейського газу для України у 2016 році буде меншою 200 доларів.

Про це він повідомив під час засідання антикризового енергетичного штабу, що відбувається в Кабінеті Міністрів.

«У Європі очікування, що ціна газу у 2016 році буде десь у діапазоні 170-175 дол. Якщо у Європі вона такою буде, то плюс 10 доларів реверс, ось маєте. Може, якісь ще великі витрати. Але у будь-якому випадку я очікую, що середня ціна буде меншою 200 доларів», - зазначив він.

За його словами, це середня ціна, яка очікується на ринку протягом усього наступного року.

"Перший квартал буде трошки вищим, а другий-третій - нижчі", - сказав міністр.

При цьому, за оцінкою Демчишина, ціна на російський газ у І кварталі складе близько 210 доларів.

Міністр підтвердив, що газові переговори з Росією очікуються до 20 грудня.

Він також зазначив, що, за його оцінкою, Україна цього року спожила 36 млрд кубометрів (при очікуваних 34 млрд). Торік в Україні було спожито  42 млрд кубометрів блакитного палива.

Нагадаємо, раніше голова правління НАК “Нафтогаз України» Андрій Коболєв заявив, що Україна на разі має більш вигідні цінові пропозиції щодо закупівлі газу від країн Європейського Союзу, ніж від Російської Федерації, тому купувати європейське блакитне паливо більш доцільно.

Також, директор з розвитку бізнесу НАК "Нафтогаз України" Юрій Вітренко зазначав, що Україні газпромівський газ наразі просто не потрібний - ціна в Газпрому вища за ринкову. За заявою Вітренка, Україна має абсолютно достатній запас газу в підземних сховищах.

Крім того, на засіданні уряду у середу Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк доручив зупинити закупівлю російського газу. За його словами, Україна отримала значно більш вигідні цінові пропозиції від європейських партнерів.

Яценюк також додав, що Україна скоротила споживання газу на 20%.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-