У японських інвесторів гарні новини для України - посол

У японських інвесторів гарні новини для України - посол

Укрінформ
Японський бізнес шукає нові ринки інвестицій і вважає Україну привабливою для започаткування інвестиційних проектів, направлених на постачання продукції в ЄС.

Про це заявив Надзвичайний та Повноважний Посол Японії в Україні Шігекі Сумі на брифінгу у п'ятницю, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ми очікуємо, що цей договір сприятиме економічному розвитку України. Японські компанії вважають бізнес в Україні дуже привабливим, враховуючи географічне положення країни на кордонах з ЄС, високі технологічні і освітні стандарти та ємний ринок», - сказав Сумі.

Дипломат навів приклад останніх японських інвестицій, повідомивши, що у вересні цього року японська компанія Fujikura Automotive, яка спеціалізується на виробництві електропроводки для автомобілів, започаткувала проект у Львові і виробництво продукції планується почати вже у лютому 2016 року.

«Японські компанії вбачають більшу можливість для інвестицій у сферах, орієнтованих на ринок Європейського Союзу, ніж на внутрішній український ринок», - зазначив посол, зауваживши, що головною причиною для такої позиції є низька вартість робочої сили в Україні і привабливий курс обміну гривня/євро.

За його словами, на сьогодні найбільші інвестиції зроблені у тютюнову та автомобільну промисловість.

«Для збільшення інвестицій Японія очікує поліпшення інвестиційного клімату, особливо у частині прозорості і передбачуваності законодавчого регулювання і політики. Також важливо забезпечити послідовність дій влади і прибрати перешкоди у роботі з іноземною валютою. Ми сподіваємося, що нинішній уряд України, реалізуючи реформи, втілить і покращення бізнесового клімату», - підкреслив дипломат.

Він пояснив, що, зокрема, японські компанії не можуть надсилати дивіденди в головний офіс за межами України, а також існує також багато випадків суб'єктивного трактування законодавства, тому інколи те, що можна було зробити вчора, вже заборонено робити сьогодні.

«Зараз багато японських компаній шукають нові ринки для інвестицій, і це гарні новини, що вони розглядають Україну як можливість для інвестицій», - наголосив він.

Посол повідомив, що розглядається питання проведення великої інвестиційної українсько-японської конференції в Токіо, однак для її успішного проведення потрібно провести зміни і максимально усунути недоліки, які непокоять японських інвесторів.

Угода між Україною та Японією про сприяння та захист інвестицій набрала чинності 26 листопада 2015 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-