Нафтогаз: купувати газ в Росії стало невигідно

Нафтогаз: купувати газ в Росії стало невигідно

Укрінформ
Україна наразі має більш вигідні цінові пропозиції щодо закупівлі газу від країн Європейського Союзу, ніж від Російської Федерації, тому купувати європейське блакитне паливо більш доцільно.

Про це в інтерв'ю Радіо Свобода сказав голова правління НАК “Нафтогаз України» Андрій Коболєв, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«З міркувань комерційної доцільності і з міркувань оптимізації всієї української економіки зараз більш доцільно купувати газ з європейського напрямку», - заявив Коболєв.

За його словами, "Нафтогаз" доклав багато зусиль для диверсифікації постачання газу в Україну і ці зусилля почали давати реальний ефект. Україна нині може закуповувати весь необхідний обсяг газу з європейського напрямку.

Коболєв додав, що в України з'явилася реальна можливість перевести газові відносини із Росією з політичної площини у комерційну.

«Це ринок. Ціна диктується ринком. Це повинні бути взаємовигідні відносини, і тільки це може бути варіантом подальшої співпраці», - підкреслив очільник "Нафтогазу".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-