Уряд дозволив електронні ліцензії на будівництво

Уряд дозволив електронні ліцензії на будівництво

Укрінформ
Кабінет Міністрів України ухвалив постанову "Про внесення змін до Порядку ліцензування господарської діяльності, пов'язаної із створенням об'єктів архітектури".

Про це повідомляє прес-служба Державної архітектурно-будівельної інспекції.

Відповідне рішення надає "суб'єкту будівельної діяльності, що хоче отримати ліцензію, можливості подання документів до органу ліцензування, як в паперовому вигляді, так і за допомогою телекомунікаційних засобів зв'язку", - йдеться у повідомленні.

Проект даної постанови розроблений ДАБІ України спільно з Мінрегіоном. Вона допоможе вдосконалити процес надання підприємствам ліцензій на будівництво та сприятиме суттєвому зменшенню випадків відмов, адже електронна форма подачі документів мінімізує кількість помилок.

Відтепер документи можна подавати в електронному вигляді через електронну систему подачі документів на сайті.

Для реалізації постанови наразі розробляється порядок, в якому буде здійснюватися подання документів в електронному вигляді до Держархбудінспекції.

Нагадаємо, що 28 червня 2015 року набув чинності Закон України "Про ліцензування видів господарської діяльності". Згідно з вказаним законом ліцензія на виконання будівельних робіт буде оформлюватися органом ліцензування в електронному вигляді через запис про рішення органу ліцензування щодо видачі ліцензії суб'єкту господарювання в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-