В уряді думають, що продавати Криму. Кажуть, є

В уряді думають, що продавати Криму. Кажуть, є "певне бачення"

Укрінформ
Міністерство економічного розвитку і торгівлі України працює над списком товарів, робіт і послуг, які можуть постачатися до окупованої АР Крим, але поки не коментуватиме поточного стану роботи.

Про це сказала журналістам заступник міністра економічного розвитку і торгівлі - торговий представник України Наталія Микольська у кулуарах засідання робочої групи стосовно доступу українських товарів до ринків держав-членів ЄС, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Питання Криму є достатньо чуттєве і сенситивне. Але у нас в уряді є певне бачення, яке б я не хотіла коментувати, поки ми не завершимо роботу над комплексною системою заходів, про яку оголосив Прем'єр-міністр", - сказала Микольська.

Вона також запевнила, що імпортні товари з ЄС, що прийдуть на український ринок після 1 січня 2016 року, не витіснять з внутрішнього ринку вітчизняних товарів.

"У контексті девальвації української гривні ми не бачимо великої загрози, тому що наші товари є достатньо конкурентними по ціні і є достатньо якісними", - сказала Микольська.

Вона також зазначила, що українці стали більш націленими на покупку саме українських товарів. "За останній період у нашого споживача сформувалася ідея національного патріотизму, і люди все-таки купують українське", - наголосила заступник міністра.

Микольська додала, що торгівля з РФ переживає нелегкі часи. У Росії діють близько 25 обмежень на імпорт українських товарів.

Нагадаємо, що 1 грудня в Брюсселі представники України та Росії проведуть консультації з приводу обмежень постачання українських вагонів та стрілкових переводів. Також Україна має намір подати другу скаргу до СОТ - стосовно обмеження Росією імпорту українських овочів і фруктів.

З 1 січня 2016 року вступає в силу Зона вільної торгівлі України з ЄС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-