Україна обклала спецмитом білоруський імпорт. Навіть горілку

Україна обклала спецмитом білоруський імпорт. Навіть горілку

Список
Укрінформ
Україна з 20 січня 2016 року вводить спеціальне мито на імпорт низки білоруських товарів.

Таке рішення увалила Міжвідомчою комісією з міжнародної торгівлі у відповідь на дії Білорусі щодо українських підприємств кондитерської і пивоварної галузей, повідомляє Урядовий кур’єр.

Згідно з повідомленням, комісія розглянула представлені Мінекономіки матеріали про введення адекватних заходів у відповідь на дискримінаційні та недружні дії з боку Білорусі щодо підприємств кондитерської і пивоварної галузей.

«Комісія прийняла рішення № 345/2015/4411-06 «Про застосування адекватних заходів у відповідь на дискримінаційні та недружні дії з боку Республіки Білорусь щодо законних прав та інтересів суб’єктів зовнішньоекономічної діяльності України - підприємств кондитерської та пивоварної галузей», відповідно до якого запроваджено спеціальне мито у розмірі 39,2 % від митної вартості товару щодо імпорту в Україну ряду товарів походженням з Республіки Білорусь», - йдеться у повідомленні.

Спеціальне мито буде застосовуватися на молочні продукти, сири всіх видів, деяку рибну продукцію, сахаросодержащие кондитерські та хлібобулочні вироби, шоколад та продукти з нього, солодове пиво, горілку, сіль та інші види товарів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-