Абромавичус про російське ембарго: Нічого іншого ми й не чекали

Абромавичус про російське ембарго: Нічого іншого ми й не чекали

Укрінформ
Російське ембарго щодо українських товарів - це передбачувана дія з боку РФ.

Про це на прес-конференції в Укрінформі заявив міністр економічного розвитку і торгівлі України Айварас Абромавичус.

«Те, що Росія вживатиме до нас додаткових заходів, запровадить мито й ембарго на нашу продукцію, - це базовий сценарій. Від Росії чекати чогось меншого, на жаль, не варто. Росія вже багато років, ще до воєнної агресії, як торговельний партнер поводилася непередбачувано, не лише щодо України, а й щодо ряду інших країн», - сказав Абромавичус.

Міністр також розповів, на які ринки вітчизняним виробникам варто звернути увагу: «З Президентом бізнес їздив у Казахстан, Президент нещодавно їздив у Туркменістан. Проводили міжвідомчу комісію з Китаєм. Думаю, нам потрібно більше зайнятися ринками Азії. Обов'язково, думаю, потрібно посилювати наші бізнес-інтереси на такому континенті, як Африка».

Він зазначив, що залежність України від російських ринків помітно знизилася, на даний момент наш експорт у РФ становить лише 12,4% від загального обсягу.

Як повідомлялося, у відповідь на запровадження Україною зони вільної торгівлі з Європейським Союзом Росія з 1 січня 2016 року запроваджує продовольче ембарго щодо України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-