Демчишин сказав, у скільки обійдуться підірвані ЛЕП

Демчишин сказав, у скільки обійдуться підірвані ЛЕП

Укрінформ
Ремонт пошкоджених ліній передач на кордоні з Кримом обійдеться у кілька мільйонів гривень, роботи можна завершити за п'ять днів.

Про це на брифінгу сказав міністр енергетики та вугільної промисловості України Володимир Демчишин, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Усі 4 опори доведеться міняти, доведеться замінити частину кабелів. Це кілька мільйонів гривень. І це матеріальні збитки, нанесені державному підприємству Укрінтеренерго», - наголосив міністр.

За його словами, на повне відновлення електропередач піде п'ять днів - за умов використання значних ресурсів.

Росія, на думку міністра, кваліфікує цей випадок як форс-мажор.

"Я впевнений, що це буде кваліфіковано як форс-мажор", - сказав Демчишин.

Нагадаємо, 20 листопада в Херсонській області невідомими були підірвані електропори ЛЕП, що подають електрику в окупований Крим. Активісти громадянської блокади Криму взяли під контроль пошкоджені електроопори і вимагають звільнення всіх заарештованих у Криму активістів в обмін на постачання електроенергії на півострів. 22 листопада до підірваних стовпів були допущені ремонтники для встановлення заземлення з метою забезпечення безпеки людей, які там знаходяться.

З вечора 21 листопада на півострів припинилося постачання електроенергії. Через повне знеструмлення Криму там запроваджено режим надзвичайної ситуації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-