Україна не купуватиме російський газ до кінця року - Демчишин

Україна не купуватиме російський газ до кінця року - Демчишин

Укрінформ
Україна не планує докуповувати газ у Росії у четвертому кварталі поточного року.

Про це заявив на брифінгу міністр енергетики та вугільної промисловості України Володимир Демчишин, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Запасу (газу. - Ред.) достатньо. Крім того, очікується, що у першому кварталі (2016 р.) ціна (на російський газ. - Ред.) буде нижча», - констатував міністр.

За його словами, за реверсним напрямком країна отримує 30-40 млн кубометрів газу щоденно.

Демчишин також нагадав, що раніше Україна припинила імпорт електроенергії з Росії. «Наші системи працюють паралельно, але на нашу енергосистему будь-які сусіди не впливають. У нас є суттєвий запас потужності. Ніяким чином ми не залежимо від Російської Федерації», - підкреслив він.

Міністр наголосив, що наразі споживання газу, тепла, електроенергії в Україні значно нижче, ніж було торік. Зокрема, економія щодо газу становила 17-19%, споживання електроенергії скоротилося на 13-14%.

«У 20-их числах грудня плануємо включити лінію Рівне-Київ, яка дасть можливість додатково завантажити Хмельницьку та Рівненську АЕС. Це дає можливість щоденно економити до 10 тис. тонн вугілля», - розповів міністр.

За його словами, запаси вугілля тримаються на рівні 2,2 млн т. Більше 200 тис. т накопичено на теплоцентралях. У сумі це на 1 млн т більше, ніж було торік, наголосив керівник Міненерговугілля.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-