В Одеському припортовому привласнили понад 4 мільярди держкоштів

В Одеському припортовому привласнили понад 4 мільярди держкоштів

Укрінформ
Органи прокуратури Одещини розслідують факти злочинного заволодіння держкоштами у ВАТ «Одеський припортовий завод» на суму понад 4 мільярди гривень.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Одеської області.

"Об'єктом злочинних посягань стало державне підприємство ВАТ «Одеський припортовий завод». Вбачається, що у корупційній схемі можуть бути задіяні чиновники вищих органів державної влади, а також пролобійовані ними керівники даного підприємства за участю низки сумнівних іноземних компаній", - йдеться у повідомленні.

Слідство перевіряє версію використання потужностей підприємства для привласнення учасниками схеми щорічно сотень мільйонів доларів, у той час, як цей прибуток мав надходити до Державного бюджету України.

Правоохоронці встановили, що посадові особи підприємства протягом 2015 року реалізовували продукцію підприємства (аміак, карбамід, азот, рідкий діоксид вуглецю, кисень рідкий, натрій сірчанокислий) іноземному контрагенту за цінами значно нижчими за ринкові.

Проводяться санкціоновані судом обшуки у приміщеннях Одеського припортового заводу на території м. Южний з метою виявлення, фіксації відомостей про обставини вчинення злочину і вилучення документів, необхідних для вивчення у ході слідства.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні триває.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-