Нова Держслужба з безпеки охопить усі галузі транспорту

Нова Держслужба з безпеки охопить усі галузі транспорту

Укрінформ
Новостворена Державна служба України з питань безпеки на транспорті, що охопить усі галузі транспорту, крім авіаційного, та об'єднає нинішні Укртрансінспекцію та Укрморрічінспекцію запрацює в 2016 році.

Про це журналістам розповів голова Державної служби з безпеки на транспорті Микола Горбаха, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Максимум через три тижні відбудеться реорганізація Державної інспекції України з безпеки на морському та річковому транспорті (Укрморрічінспекції), а реорганізація Держінспекції України з безпеки на наземному транспорті (Укртрансінспекції) займе до трьох місяців, після того вони остаточно об'єднаються, і нова структура запрацює вже з оновленим персоналом», - сказав Горбаха.

За його словами, на дорогах служба займатиметься габаритно-ваговим контролем авто, перевіркою розміщення та кріплення вантажів, перевіркою режимів праці та відпочинку водіїв, здійснюватиме дорожньо-технічний контроль та перевірятиме якість і правила надання послуг пасажирських перевезень.

Наступним кроком стане оголошення про набір інспекторів в Укртрансбезпеку за прикладом нової поліції, які будуть отримувати значно вищу заробітну плату. «В середньому ми будемо піднімати зарплати до 8 тисяч гривень, а зараз 3 тисячі гривень», - підкреслив Горбаха.

Наразі в новій службі здійснюється навчання викладачів, котрі передадуть знання майбутнім інспекторам відомства. Викладають експерти з польської інспекції.

Нагадаємо, Державна служба України з безпеки на транспорті (Укртрансбезпека) - це нове відомство, що було утворено юридично 10 вересня 2014 року. Укртрансбезпека має об'єднати функції здійснення державної політики у сфері безпеки на автомобільному транспорті загального користування, міському електричному, залізничному, морському та річковому транспорті, які зараз здійснюють Укртрансінспекція та Укрморрічінспекція.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-