Мінфін назвав плюси для України від підвищення кредитних рейтингів

Мінфін назвав плюси для України від підвищення кредитних рейтингів

Укрінформ
Підвищення кредитного рейтингу України міжнародними рейтинговими агентствами полегшить доступ до міжнародних кредитних ресурсів для українських компаній та банків і дозволить їм оптимізувати свою роботу на вітчизняному та міжнародному ринках.

Про це повідомляється на Урядовому порталі.

"Рішення агентств Fitch і Moody's, які були ухвалені після аналогічного рішення рейтингового агентства "S&P" про підвищення кредитного рейтингу України, є важливим кроком до повернення України на міжнародний ринок капіталу у середньостроковій перспективі, як передбачено програмою розширеного фінансування МВФ", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що підвищення кредитного рейтингу України також полегшить доступ до міжнародних кредитних ресурсів для українських компаній та банків і дозволить їм оптимізувати свою роботу на вітчизняному та міжнародному ринках.

Нагадаємо, цього тижня рейтингові агентства Fitch і Moody's підвищили довгостроковий суверенний кредитний рейтинг України з рівня "Обмежена можливість дефолту" до рівня ССС, та з рівня Са до Саа3 відповідно.

У свою чергу в Мінфіні вважають, що це підвищення є прямим та позитивним результатом проведення Україною реструктуризації зовнішнього боргу, яку було успішно завершено 12 листопада випуском нових облігацій.

Завдяки проведеній реструктуризації, Україні вдалося одразу знизити суму боргу на 3 млрд дол. США та відтермінувати виплату 8,5 млрд дол. США на період після 2018 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-