МВФ дав рекомендації Україні щодо бюджету-2016

МВФ дав рекомендації Україні щодо бюджету-2016

Укрінформ
Українська влада повинна прийняти державний бюджет на наступний рік, який зберігатиме тенденції скорочення бюджетного дефіциту та державного боргу до безпечного рівня.

Такі попередні висновки оприлюднив Міжнародний валютний фонд за результатами роботи спостережної місії в Києві в період 12-20 листопада, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Місія продовжила конструктивні дискусії з владою з питань політики, необхідної для завершення другого перегляду домовленостей в межах механізму розширеного фінансування (EFF)", - йдеться в повідомленні Фонду.

При цьому зазначається, що значна робота на технічному рівні сприяла просуванню взаємних домовленостей щодо запланованих податкових реформ та впливу на Держбюджет-2016.

"Відповідно, тепер важливо, щоб уряд представив на розгляд парламенту бюджет, який узгоджується з цілями програми подальшого скорочення бюджетного дефіциту та державного боргу до більш безпечного рівня, і щоби парламент прийняв такий бюджет", - наголосили у МВФ.

Це, як зазначається, "вимагатиме постійних кроків, спрямованих на розширення податкової бази та раціоналізації витрат".

У Фонді підкреслили, що міцне фінансове становище разом з оздоровленням банківської системи та прискоренням економічних реформ "мають вирішальне значення для зміцнення фінансової стабільності та забезпечення можливостей потужного й стійкого зростання".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-