Яценюк сказав, від чого залежить третій транш МВФ

Яценюк сказав, від чого залежить третій транш МВФ

Укрінформ
Отримання Україною третього траншу фінансової допомоги від Міжнародного валютного фонду залежить від політичної волі парламенту на підтримку плану реформ.

Про це розповів прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк в інтерв'ю журналу "Фокус".

"Усе міжнародне співтовариство зараз спостерігає за наявністю політичної волі не в уряді. Потрібна політична воля наших союзників по парламенту - коаліції. Це зараз основне питання у Вашингтоні, у Берліні, у Брюсселі та в інших столицях. Вони вимагають тільки одного - політичної волі у підтримці плану реформ", - сказав він, відповідаючи на запитання, що викликає сумніви у МВФ у частині надання Україні третього траншу фінансової допомоги.

За словами Яценюка, "всім іншим в МВФ задоволені". При цьому прем'єр додав, що сьогодні є ще одне питання, яке, так або інакше, турбує Фонд.

"Їх турбує інше. Наприклад, що не може бути дві різні податкові реформи, коли паралельно з урядом свій проект податкової реформи пропонує парламентський комітет. Пробачте, але уряд же не виступає з регламентом роботи Верховної Ради? Це поділ влади. Так, має бути дискусія, але має бути єдиний підхід, повинні працювати спільно", - впевнений глава уряду.

Яценюк підкреслив, що будь-який проект податкової реформи має передбачати не лише зниження податків, а й зниження витрат держбюджету.

За його словами, з другим сьогодні є проблеми: "Будь-який проект податкової реформи має передбачати не лише зниження податків. Адже основна проблема - не ставки, а їхнє адміністрування. Якщо хтось пропонує радикально знизити ставки, то має запропонувати також радикальне зниження витрат держбюджету. Тому я звертаюся до авторів такої радикальної реформи з питанням: де зрізати понад 200 млрд грн? З учителів, військових, лікарів, нацгвардійців, поліцейських, з кого зрізати третину бюджету?".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-