У Єврокомісії не розуміють, навіщо Росії ще два

У Єврокомісії не розуміють, навіщо Росії ще два "Північні потоки"

Укрінформ
У Єврокомісії відзначають важливість України, як країни, що постачає російський газ.

Про це йдеться в оприлюдненій у середу доповіді Єврокомісії про стан справ у прогресі створення Енергетичного союзу ЄС, повідомляє власний кореспондент Укрінформу у Брюсселі.

"Незважаючи на складну політичну ситуацію, Україна довела, що упродовж 2014-2015 років була надійним партнером із транзиту російського газу. ЄС переконаний, що це є в інтересах усіх партнерів, щоб Україна залишалася важливою країною-транзитером", - заявили у Єврокомісії.

Наголошується, що ЄС активно підтримує українське керівництво і "Нафтогаз" у проведенні глибоких структурних реформ у газовому секторі держави. 

У Єврокомісії також позитивно відзначили, що упродовж 2015 року було значно збільшено постачання газу до України через територію Словаччини, що зменшило пряму залежність країни від Росії у сфері енергетики.

Окрім цього, як відзначив віце-президент Єврокомісії з питань енергетичного союзу Марош Шефчович, європейська сторона не розуміє намірів Росії побудувати ще дві додаткові труби газопроводу у Балтійському морі – так звані "Північний потік-3" та "Північний потік-4", якщо потужності наявних двох гілок "Північного потоку" використовуються лише на 50%.

"Ці трубопроводи повинні повністю відповідати законодавству ЄС. Єврокомісія оцінить цей проект на відповідність до європейського регуляторної бази", - заявили в ЄС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-