День Української економіки пройшов у Магдебурзі

День Української економіки пройшов у Магдебурзі

Ексклюзив
Укрінформ
День Української економіки пройшов у вівторок у Магдебурзі, столиці федеральної землі Саксонія-Анхальт.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу у ФРН.

"Інтерес до співпраці з Україною з боку німецьких інвесторів реально зростає", - відзначив представник німецького бізнесу в Україні Олександр Маркус.

За твердженням Маркуса, в Україні вже дуже успішно працюють понад 2 тисячі німецьких фірм. Представники деяких з них виступили на зустрічі, участь в якій взяли близько 40 бізнесменів.

Говорили вони не лише про можливості, але і про те, що гальмує розвиток інвестування: тривала корупція, обмеження на виведення дивідендів та інші перешкоди. При цьому організатори конференції звертали увагу на можливості, що відкриваються, у зв'язку з набуттям чинності з 1 січня 2016 року угоди про асоціацію з ЄС і поступової ліквідації митних зборів, а також на те, що фінансову підтримку Україні обіцяли Всесвітній Банк, Європейський Банк розвитку і німецький KfW, які бачать перспективи розвитку економіки країни.

"Що стосується федеральної землі Саксонія-Анхальт, то двосторонній торговий обіг між нею і Україною падає не лише у зв'язку з нинішньою ситуацією, тенденція розпочалася ще перед глобальною фінансовою кризою. Свого піку показник досяг у 2008 році - 180 млн євро", - розповів посол України у ФРН Андрій Мельник. На сьогодні цифра складає 52 млн євро при тому, що за перші 8 місяців товарообіг впав на 31%  порівняно з аналогічним періодом минулого року(за німецькими даними - на 34%). "Ми розраховуємо за підсумками року вийти на рівень 80-90 млн євро", - прогнозує Мельник.

Загалом, за оцінкою дипломата, "атмосфера конференції була позитивною і конструктивною, як і настрой німецьких бізнесменів".

Цей вже сьомий подібний захід, який проводиться у різних німецьких містах упродовж осені цього року. Попередні конференції пройшли у Гамбурзі, Майнці, Франкфурті, Берліні, Ганновері і Дюссельдорфі. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-