Зернова корпорація повернула 47 мільйонів боргу

Зернова корпорація повернула 47 мільйонів боргу

Укрінформ
Державна продовольчо-зернова корпорація ініціювала комплекс заходів щодо підвищення ефективності та мінімізації фінансових ризиків. Зокрема, ДПЗКУ повернула 47 млн грн дебіторської заборгованості минулих періодів.

До кінця року планується погасити ще 30 млн грн простроченого боргу, заявив голова правління ДПЗКУ Борис Приходько, пише УНІАН.

Так, на елеваторах впроваджують автоматизований кількісний і якісний облік зерна. Дано старт пілотному проекту щодо системи постачання товарно-матеріальними ресурсами елеваторів зі збільшенням повноважень директорів.

«Делегуємо частину функцій на місця і починаємо впроваджувати систему мотивації менеджерів із закупівлі сільгосппродукції та співробітників елеваторів. Головний принцип – не забороняти красти, а створити умови, за яких можна заробити чесно. У перспективі, директорів елеваторів і департаментів корпорації плануємо набирати за конкурсом», - сказав Приходько.

Сформовано ціновий комітет, який формує стратегію і управляє торговельною позицією корпорації. Для хеджування цінових ризиків відкривається брокерський рахунок. Вводиться жорстке бюджетування і контроль над витратами. Триває робота над розміщенням вільної ліквідності.

Як йдеться у повідомленні, спільно з правоохоронними органами корпорація повернула 47 млн грн дебіторської заборгованості минулих періодів. До кінця року планується погасити ще 30 млн грн простроченого боргу.

«Додатково мотивуємо співробітників юридичного департаменту і служби безпеки закривати дебіторку. Постійно стежимо за станом поточних витрат. Результати є. Наприклад, по форварду постачальники виконали зобов'язання на 95% », - повідомив голова правління.

Нагадаємо, раніше ДПЗКУ заборонила торгувати з офшорами за передоплатою – експортні контракти укладаються тільки з першокласними компаніями. Закрита агентська схема закупівлі, а зерно оплачується тільки після переоформлення на елеваторі корпорації. Форвардний договір укладається тільки за умови поставки зерна на державні елеватори.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-