Гонтарєва: У Приватбанку - найбільший по системі залишок у касах

Гонтарєва: У Приватбанку - найбільший по системі залишок у касах

Укрінформ
На даний момент "Приватбанк" виконує всі необхідні нормативи, зокрема норматив ліквідності.

Про це заявила глава НБУ Валерія Гонтарєва в інтерв'ю телеканалу "1+1", повідомляється у Фейсбуці Нацбанку.

"Сьогодні у "Приватбанку" найбільший по системі залишок у касах і банкоматах банку – близько 8 млрд гривень. На коррахунку - близько 1,5 млрд гривень", - зазначила вона.

За словами Гонтарєвої, "Приватбанк" є важливим для фінансової системи і найбільшим ощадним банком країни. "Регулятор здійснює постійний моніторинг діяльності та приділяє особливу увагу всім системним банкам", - підкреслила глава НБУ.

У п’ятницю стало відомо, що "Приватбанк" провів конструктивне голосування з іноземними кредиторами. За підсумками капітал банку буде збільшений на $220 млн. "Це ще один позитивний крок щодо збільшення капіталізації", - прокоментувала Гонтарєва.

В 2014 році "Приватбанк" пройшов стрес-тестування та виконав всі необхідні умови для подальшої роботи. НБУ у цьому році проводить нове стрес-тестування перших 20 банків. Програма рекапіталізації банків після закінчення стрес-тесту розрахована на 3 роки.

"Це написано в нашій програмі EFF (МВФ – ред.) і ми впевнені, що за цей час банки справляться з поставленими завданнями щодо докапіталізації", - висловила впевненість глава Нацбанку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-