Єврокомісар – Україні: Зона вільної торгівлі – не чарівна паличка

Єврокомісар – Україні: Зона вільної торгівлі – не чарівна паличка

Укрінформ
Угода про поглиблену і всеохоплюючу зону вільної торгівлі створює величезні можливості для українських компаній, однак вони мають відповідати європейським вимогам і бути конкурентними.

Про це заявила єврокомісар з питань торгівлі Сесілія Мальмстрьом на брифінгу у п'ятницю в Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

 «ПВЗВТ - не чарівна паличка, а можливості. Угода не вирішить всіх проблем, проте вона надає українським компаніям доступ до ринку ЄС. Для цього потрібно: перше - виконувати правила і друге - бути конкурентним», - зазначила вона.

Єврокомісар підкреслила, що Україні варто сконцентруватися на досягненні відповідності українських товарів європейським санітарним вимогам.

«Однією з проблем є санітарні вимоги і перевірки. Ми працюємо з Українським урядом, щоб допомогти з цим, хоча є й інші кваліфікаційні вимоги, що мають бути виконані», - сказала Мальмстрьом.

Вона також наголосила на важливості боротьби з корупцією і посилення верховенства права, щоб збільшити інвестиційну і бізнесову привабливість України.

«Ми можемо допомогти, однак, звичайно, важлива робота має бути зроблена урядом і парламентом України», - підкреслила Єврокомісар.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-