Мінекономіки спрогнозувало, по кому найбільше вдарить російське ембарго

Мінекономіки спрогнозувало, по кому найбільше вдарить російське ембарго

Укрінформ
Від можливого запровадження Росією продовольчого ембарго найбільше постраждають українські виробники м'яса. 

Про це заявила журналістам заступник міністра економічного розвитку та торгівлі, торговий представник України Наталія Микольська після міжнародної торгово-промислової конференції "Експортно-імпортні відносини України - ЄС 2016: готовність влади та бізнесу", повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Найбільший вплив матиме обмеження на наших виробників м'яса - це курятина і свинина, і на деяких виробників овочів", - сказала Микольська.

За її словами, Мінекономрозвитку шукає нові ринки, куди можна постачати українське м'ясо. 

"У нас іде досить активна робота по виведення курятини на ринки третіх країн, стандарти якості дозволяють це робити. По свинині - це наступні кроки по виходу на ринки Європейського Союзу", - пояснила Микольська.

Заступник міністра також додала, що деякі країни готові продовжити торговельні стосунки з Україною навіть попри російські санкції.

"Як показав наш досвід роботи з Казахстаном, деякі країни Євразійського економічного союзу готові знімати обмеження проти українських товарів, запроваджені в Росії, як це сталося з частиною наших сирів", - додала Микольська.  

Насамкінець урядовець зауважила, що, за оцінками Мінекономрозвитку, значна кількість товарів, які підпадають під російське ембарго, вже заборонені на території Російської Федерації рішенням фітосанітарних органів та існуючими технічними обмеженнями.

Зазначимо, можливе введення з 1 січня 2016 року Росією ембарго на імпорт української сільськогосподарської продукції та продуктів харчування призведе до зниження українського експорту на $140-205 млн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-