Держава виграла апеляцію щодо

Держава виграла апеляцію щодо "Укрбурштину"

Укрінформ
Апеляційний суд Рівненської області відхилив апеляцію кредиторів ДП "Укрбурштин", які вимагали повернути підприємство до стану банкрутства.

Про це після брифінгу журналістам розповів міністр економічного розвитку і торгівлі України Айварас Абромавичус, повідомляють кореспонденти Укрінформу.

"Як приклад успішної боротьби з бандитами в ресурсних компаніях, сьогодні Рівненський суд ухвалив рішення на користь держави з апелювання їхнього колишнього рішення. Нарешті, після 12 років штучного бюрократування, повернули «Укрбурштин» назад під контроль держави", - сказав Абромавичус.

Нагадаємо, справу про банкрутство підприємства було ініційовано 2003 року. З 2005 року "Укрбурштин" перебуває у стані санації. Всі ці роки представники держави не мали доступу до керування підприємством і його документації.

7 жовтня Господарський суд Рівненської області виніс рішення за позовом ДАК "Українські поліметали" і припинив справу щодо банкрутства державного підприємства "Укрбурштин". Вчора на прес-конференції «Криза на ДП "Укрбурштин» в Укрінформі генеральний директор материнської компанії ДАК "Українські поліметали" Костянтин Лісничий заявив, що, подаючи апеляцію на рішення господарського суду про припинення справи про банкрутство і повернення підприємства під контроль держави, кредитори роблять спроби повернути підприємство під свій контроль.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-