Мінфін США закликав Росію реструктуризувати борг України

Мінфін США закликав Росію реструктуризувати борг України

Укрінформ
Росії слід переглянути свою позицію щодо боргу України, адже це дозволить Києву поступово відновити свою платоспроможність за рахунок розвитку економіки.

На цьому міністр фінансів Сполучених Штатів Джейкоб Лью наголосив в інтерв'ю BBC Radio

«Я сподіваюся, що Росія перегляне свою позицію щодо реструктуризації боргу», - заявив він.

Глава Мінфіну США запевнив, що Росія могла б так зробити, адже «реструктуризація дає можливість Україні повернутися до економічного зростання. Це критично важливо для України, яка автоматично зможе відповідати за своїми зобов'язаннями».

За його словами, цьому має сприяти те, що Україна забезпечила можливість Росії працювати на рівних правах з іншими міжнародними кредиторами.

Крім того, Джейкоб Лью зазначив, що в світлі нинішньої геополітичної ситуації і нестабільності, Україна добре справляється з роботою над боргом: «Я думаю, що робота яку вони (Україна - ред.) провели з міжнародними кредиторами щодо  реструктуризації боргу, є дуже значною».

Як повідомляв Укрінформ, 13-14 листопада міністр фінансів Сполучених Штатів Джейкоб Лью прибуде до Києва з офіційним візитом, під час якого обговорюватиме з представниками уряду та окремими депутатами результати реформ у країні.

Фото: golos-ameriki.ru

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-