Бюджет Росії може «схуднути» на 1 трильйон

Бюджет Росії може «схуднути» на 1 трильйон

Укрінформ
У Росії більше 1 трильйона рублів доходів бюджету опинилося під загрозою, і це менше, ніж залишиться наприкінці 2016 року у Резервному фонді.

Про це пише Коммерсантъ.

Напередодні обговорення в Держдумі РФ федерального бюджету в першому читанні Мінфін оцінив основні ризики його виконання. За даними "Ъ", відомство Антона Сілуанова передбачає рубль при поточних цінах на нафту занадто дорогим, потреби пенсійної системи та охорони здоров'я у бюджетних грошах — заниженими, а прогнози зростання економіки і прибутків ЦБ — завищеними.

За відомостями джерел "Ъ", до сьогоднішньої наради у прем'єра Дмитра Медведєва Мінфін РФ підготував аналіз ризиків виконання федерального бюджету в поточних обставинах.

Так, зростання витрат у бюджеті неможливе — можна говорити лише про те, що близько 10% федеральних доходів 2016 року перебувають під явною загрозою і стан Резервного фонду такий, що ці резерви будуть вичерпані в кінці наступного року, а не у 2017 році, як передбачалося при складанні проекту бюджету.

Швидше за все, на ділі уряду запропонують обговорити ідею нарощування внутрішнього боргу заради економії резервів, пише "Ъ".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-