ЄС хоче зберегти транзит газу через Україну – документ Єврокомісії

ЄС хоче зберегти транзит газу через Україну – документ Єврокомісії

Ексклюзив
Укрінформ
Євросоюз переконаний, що усі сторони мають бути зацікавленими у тому, щоб Україна залишалася важливим транзитером російського газу.

Про це йдеться у проекті доповіді Єврокомісії «Стан справ щодо енергетичного союзу», яка є у розпорядженні власного кореспонденту Укрінформу у Брюсселі.

«ЄС переконаний, що це в інтересах усіх сторін, щоб Україна залишалася важливою країною-транзитером», - зазначається у розділі документа «Енергетична безпека, солідарність та довіра».

Доповідь (комюніке) буде представлена 18 листопада віце-президентом Єврокомісії з питань Енергетичного союзу Марошем Шефчовичем Раді ЄС, Європарламенту, Комітетові регіонів ЄС, Соціально-економічному комітетові ЄС.

Серед актуальних проблем, які впливають на сферу енергетики, в ЄС відзначають конфлікт між Росією та Україною; падіння цін на нафту; нові ініціативи РФ щодо додаткової інфраструктури з постачання природного газу до Європи; нові перспективи після досягнення домовленостей відносно ядерного питання Ірану.

«ЄС активно підтримує зусилля керівництва України і «Нафтогазу» щодо проведення реформ», - наголосили в Єврокомісії.

Відзначається, що забезпечення реверсних постачань газу до України через Словаччину дозволило українській стороні зменшити пряму залежність від Росії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-