Електронні держзакупівлі вже заощадили 390 мільйонів - Мінекономіки

Електронні держзакупівлі вже заощадили 390 мільйонів - Мінекономіки

Укрінформ
Електронна система державних закупівель PROZORRO перевершила очікування творців. За 8 місяців її функціонування економія грошей закупників у системі становила 390 млн грн.

Про це сказав перший заступник міністра економічного розвитку та торгівлі України Максим Нефьодов під час першого всеукраїнського форуму професійних закупників "Forum zakupki", - повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Наші перші результати оптимістичніші, ніж я розраховував - у нас 20 тисяч тендерів, у нас 1400 державних закупників, у системі приблизно майже на 5 млрд грн тендерів. Економія у системі досягла 390 млн грн і росте щодня. Середня кількість учасників щодо тендерів у системі більше, ніж у старих паперових закупівлях", - сказав Нефьодов.

Він так само висловив сподівання, що надалі практично всі державні закупівлі будуть переведені в електронний формат.

За його словами, законопроект "Про публічні закупівлі", який переводить всі державні закупівлі в електронний формат, вже узгоджується в держорганах. 

Він також висловив надію, що законопроект буде ухвалений вже цього року.

Чиновник пояснив, що новим законопроектом в Україні буде введено 2 нові процедури - конкурентний діалог і економічні торги. 

"Законопроект передбачає кілька нововведень. Перше - введення нових процедур, яких в українському законодавстві не існувало, які ми маємо прийняти в процесі адаптації з законодавством ЄС, - це конкурентний діалог і економічні торги",  - пояснив Нефьодов, додаючи, що нововведення особливо цікаве буде для замовників, які працюють у безперервному циклі.

Ще одна ініціатива Мінекономрозвитку, за словами Нефьодова, - це створення територіальних Центральних закупівельних організацій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-