Яресько: Податкова реформа

Яресько: Податкова реформа "від Ради" скоротить бюджет на чверть

Укрінформ
Проект податкової реформи, презентований парламентським комітетом, передбачає зниження доходів бюджету в 2016 році на 200 млрд грн.

Про це в статті для ZN.UA пише міністр фінансів України Наталія Яресько.

"І проект реформи Мінфіну, і альтернативний проект, який вже зареєстрований в парламенті, передбачають суттєві втрати бюджету. Але якщо наш проект передбачає зменшення державних витрат приблизно на 60 млрд грн, то втрати за альтернативним проектом - близько 200 млрд, або близько 25% всіх витрат бюджету", - акцентувала Яресько.

За її словами, навіть зниження витрат на 60 млрд грн, що необхідно для балансування податкової реформи Мінфіну, вимагає прийняття важливих рішень, бо "механічно зрізати" частину витрат не вдасться. Крім того, міністр підкреслила, що одне скорочення держапарату не дасть необхідного обсягу зменшення витрат.

"В Україні дійсно є значний ресурс для підвищення ефективності використання державних витрат. Частину витрат можна зменшити досить швидко: наприклад, скоротити ряд неефективних органів влади, далі скорочувати держапарат і т. д. Однак такі зміни не зможуть забезпечити покриття всього необхідного обсягу зменшення витрат. А всі інші зміни у сфері соціального забезпечення, в сфері медицини, освіти - вимагають узгодження між всіма міністерствами, Прем'єр-міністром і Президентом", - підкреслила Яресько.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-