Латвійські селяни замість Росії знайшли 19 ринків збуту - міністр

Латвійські селяни замість Росії знайшли 19 ринків збуту - міністр

Укрінформ
Сільське господарство Латвії відновлює позиції, і незабаром втрати, завдані російським ембарго, перевиробництвом молока і африканською чумою свиней, будуть заповнені з перевищенням.

Про це сказав міністр землеробства Яніс Дуклавс на семінарі про фінансові інструменти для розвитку сільського господарства, який в Ризі організували Європейська комісія та Європейський інвестиційний банк, передає агентство LETA.

"Наші фермери і виробники продуктів харчування замість Росії знайшли 19 нових ринків збуту, на яких успішно працюють. Селяни в жодному разі не перебувають у смутку, навпаки, криза зробила більш заповзятливими", - сказав міністр.

Водночас він визнав, що багато в стабілізації ситуації залежить від підтримки європейських фондів і банків. Також він зазначив, що велику роль відіграють стабільні відсотки за кредитами в латвійських банках.

"Я тільки-но повернувся з України, де процентні ставки по кредитах для селян досягають 25-40%, а в Латвії тримаються на рівні 2,5-4%", - зауважив міністр.

За підрахунками Міністерства землеробства, втрати латвійських селян і виробників продуктів харчування від російського ембарго склали 140 млн євро, збитки для молочної галузі оцінюється в 44,3 млн євро.

Фото з сайту www.vtua.gov.lv

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-