Doing Business-2016: Україна піднялася у рейтингу 
на 4 позиції

Doing Business-2016: Україна піднялася у рейтингу на 4 позиції

Укрінформ
Україна піднялася одразу на 13 позицій у щорічному рейтингу легкості ведення бізнесу від Світового банку Doing Business-2016, посівши 83 місце.

Результати нового дослідження, яке охоплює друге півріччя 2014 року і перше півріччя 2015 року, опубліковані на сайті Doing Business.

Ключовою реформою, яка сприяла підвищенню рейтингу, є спрощення реєстрації бізнесу (зростання на 40 рядків).

Україна в рейтингу зростає другий рік поспіль - минулого року вдалося піднятися на 16 позицій, цього – на 13, перевершивши навіть прогноз Президента Петра Порошенка, який передбачав поліпшення на 10 позицій.

Зараз Україна знаходиться між Брунеєм і Саудівською Аравією.

Щорічне дослідження Світового банку відзначає, що за останні 12 місяців, країни, що розвиваються, прискорили темпи проведення реформ, спрямованих на покращення умов для започаткування та здійснення підприємницької діяльності.

Так, 85 країн у цілому провели 169 реформ у сфері регулювання бізнесу, порівняно з 154 реформами, проведеними в попередньому році.

У загальному рейтингу Doing Business-2016 перше місце зберіг Сінгапур, а друге - Нова Зеландія. На третє піднялася Данія, на четверте - Південна Корея. Замкнув п'ятірку лідерів Гонконг, що втратив за рік дві позиції.

Три останні позиції зайняли Південний Судан, Лівія та Еритрея.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-