Демчишин: За обман каратимемо, як керівників

Демчишин: За обман каратимемо, як керівників "Краснолиманської"

Укрінформ
Міністр енергетики та вугільної промисловості Володимир Демчишин запевняє, що факти усіх зловживань керівниками державних підприємств збираються та передаються у правоохоронні органи.

Про це він розповів під час брифінгу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Частину керівників, яких ми призначили, ми міняємо. Особливо, це стосується вугільної галузі. На жаль, деякі керівники звикли працювати не досить прозоро. Ми їх контролюємо, попереджаємо, що за ними слідкують силовики. Але, на жаль, це не завжди допомагає", - поскаржився міністр.

За його словами, міністерство отримує факти, що вугілля з державних шахт продається  недержавним споживачам.

"Наприклад, шахта "Краснолиманська". З підприємства виведено більше 300 млн грн, але ситуація складна, працівники підтримують чинне керівництво", - розповів Демчишин.

Він повідомив, що міністерство відрядило на шахту групу внутрішнього аудиту, яка провела два дні на підприємстві.

"Жодної інформації їм не надали, і вони повернулися назад. Є акт відмови у наданні інформації", - підкреслив міністр, додавши, що це є прямою протидією.

Міністр попередив про відповідальність керівників державних підприємств: "Якщо директори збираються обманювати міністерство, то вони помиляються і повинні знати, що факти про зловживання збираються щодня", - наголосив він.

Нагадаємо, що у ніч на понеділок, 26 жовтня, було затримано одного із заступників директора "Краснолиманської" Євгена Костенникова. Увечері у понеділок, 26 жовтня, було затримано ще одного заступника генерального директора шахти "Краснолиманська".

Крім того, двох директорів, які очолювали ДП "Вугільна компанія "Краснолиманська" у 2012-2014 роках і в 2014-2015 роках, заарештовано за розтрату державних коштів у особливо великих розмірах. Нині вони знаходяться під слідством.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-