Коболєв розповів у Берліні, як Нафтогаз перестав бути монополістом

Коболєв розповів у Берліні, як Нафтогаз перестав бути монополістом

Укрінформ
Половина всього газу, що надходить з європейського напрямку, постачається міжнародними трейдерами безпосередньо до українських промислових споживачів.

Про це розповів голова НАК "Нафтогаз України " Андрій Коболєв на Українсько-німецькому економічному форумі у Берліні, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Що сталося з 1 жовтня? Раніше весь газ з Європи постачав "Нафтогаз", а потім постачав споживачам. Тепер половина європейського газу постачається європейськими компаніями. Ці компанії тепер продають газ напряму до українських промислових споживачів, вони стали реальними гравцями на ринку", - сказав Коболєв.

Він висловив надію, що скоро і населення отримуватиме газ від західних трейдерів.

"Наразі українські та європейські трейдери постачають газ для промислових споживачів, тому що ціни на газ для населення поки що нижчі за ринковий рівень, але це зміниться. Ми пропонуємо трейдерам вільний доступ до потужностей через західний кордон України, які можуть бути використані міжнародними компаніями, аби поставити газ прямо до українських споживачів", - зазначив голова "Нафтогазу".

Нагадаємо, з 1 жовтня набрав чинності закон "Про ринок природного газу", який позбавив "Нафтогаз" монопольного права на постачання газу в Україну.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-