Україна та ЄБРР підписали угоду на $300 мільйонів

Україна та ЄБРР підписали угоду на $300 мільйонів

Укрінформ
В рамках Українсько-німецького економічного форуму в Берліні у п’ятницю підписано кредитну угоду з ЄБРР на $300 млн на закупівлю газу у європейських трейдерів.

Про це у Твіттері повідомив посол України у ФРН Андрій Мельник.

"У Берліні щойно підписано угоду між Україною та ЄБРР на 300 млн", - написав він.

Кредитні кошти у розмірі $300 млн призначені для закупівлі близько 1 млрд куб. м газу на західному кордоні України. Однією з умов надання кредиту ЄБРР є реалізація урядом України плану дій щодо реформи корпоративного управління у "Нафтогазі". Підписавши договір гарантії до кредитної угоди, Україна взяла на себе зобов'язання реалізувати цей план.

Позика ЄБРР є поновлювальним кредитом на 3 роки. Протягом цього строку "Нафтогаз" може погашати і знову позичати кошти в межах цієї суми, щоб профінансувати авансові закупівлі газу перед зимовими періодами. Для ЄБРР надання кредиту такого роду є унікальним, оскільки вперше застосовується механізм поновлювального кредиту з державною гарантією.

Як заявляв раніше керуючий директор ЄБРР у країнах Східної Європи та Кавказу Френсіс Маліж, "кошти цього кредиту можна буде використати на поповнення запасів природного газу дуже швидко після підписання".

Нагадаємо, ЄБРР 30 вересня погодив виділення Україні кредитних коштів у розмірі $300 млн на закупівлю природного газу. Водночас, підписання кредитної угоди тоді не відбулося. Як повідомлялося, Міністерство енергетики та вугільної промисловості України мало ряд зауважень до плану реформування корпоративного управління "Нафтогазом", який пропонувався ЄБРР.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-