Doing Business-2016: Порошенко прогнозує Україні плюс 10 позицій

Doing Business-2016: Порошенко прогнозує Україні плюс 10 позицій

Укрінформ
У черговому рейтингу Світового банку "Doing business", який має бути оприлюднений наступного тижня, Україна, за попередньою інформацією, підніметься мінімум на 10 сходинок.

Про це Президент України Петро Порошенко заявив під час свого виступу в Івано-Франківському національному технічному університеті нафти і газу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Наступного тижня будуть оприлюднені результати Doing business - рейтингу Світового банку. Ми маємо попередню інформацію, що Україна підніметься мінімум на 10 сходинок", - сказав він.

Однак, зауважив Порошенко, такий результат його не задовольняє, оскільки Україна одразу по завершенні місцевих виборів має рішуче забезпечувати програми реформ, починаючи від створення інвестиційного клімату і закінчуючи податковою реформою.

"Зменшено податкове навантаження на фонд заробітної плати, аби дати можливість підняти заробітну платню, забезпечити потужний внутрішній попит, компенсувати ті втрати, які суспільство зазнало внаслідок війни, агресії і девальвації валюти", - підкреслив він.

Президент наголосив: попри війну вже є перші ознаки покращення ситуації в економіці України: "ЄБРР задекларував, що робить перший внесок в один із великих українських банків для відновлення кредитування економіки. Реструктуризовані непідйомні борги, які були набрані попередньою владою. Дякуючи успішній і добре скоординованій роботі, ми також маємо підвищення рейтингу надійності української економіки відомим рейтинговим агентством Standard & Poor’s, що вивело нас із дефолтного стану", - резюмував глава держави.

Нагадаємо, у рейтингу легкості ведення бізнесу Doing Business-2015 Україна увійшла до ТОП-100, піднявшись на 16 позицій і зайнявши 96 місце.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-