Україна подала перший позов до СОТ проти Росії. Оновлено

Україна подала перший позов до СОТ проти Росії. Оновлено

Укрінформ
У середу, 21 жовтня, Україна подала перший позов до Світової організації торгівлі проти Російської Федерації.

Про це на брифінгу заявила заступник міністра економічного розвитку і торгівлі - торговий представник України Наталя Микольська, передає кореспондент Укрінформу.

"Сьогодні зранку Україна подала у Світову організацію торгівлі перший позов проти Російської Федерації, пов'язаний з обмеженнями, які були введені на українські вагони та стрілочні переводи", - сказала вона.

Як пояснила Микольська, суть позову - навмисне обмеження Росією кількості постачання вагонів українських виробників: "З 2013 року Російська Федерація не обгрунтовано ввела обмеження на постачання з України вагонів. Це обмеження стосується українських виробників: "Крюківський вагонобудівний завод", "Дніпропетровський стрілочний завод", "Азовзагальмаш", машинобудівний завод в Харкові та інші".

Вона наголосила, що через такі дії експорт з України за відповідними групами товарів значно скоротився. "У них або відкликаються або скасовуються сертифікати. Не приймаються сертифікати, видані в Білорусі та республіці Казахстан. Відповідно експорт з України товарів групи 86 скоротився з $1,7 млрд в 2013 році до $51 млн в 2015 році (за сім місяців цього року)", - заявила Микольська.

Вона висловила сподівання, що ситуація врегулюється за місяць. "Ми вважаємо, що ті обмеження, які запроваджує Російська Федерація, пов'язані з цими сертифікатами, вони не обгрунтовані, вони не відповідають нормам угод СОТ. Очікуємо від Російської Федерації, що це питання буде вирішено на стадії консультації, яка має відбутися протягом 30 днів з моменту подачі нами даного позову", - підсумувала заступник міністра.

Нагадаємо, у травні Росія подала позов до Світової організації торгівлі до України за її мито на нітрат амонію.

Фото: Sputnik/Віктор Толочко

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-