Світовий банк дає $120 тисяч на проект «прозорих» доріг

Світовий банк дає $120 тисяч на проект «прозорих» доріг

Укрінформ
Світовий банк виділить Україні грант у сумі 120 тисяч доларів на реалізацію міжнародної ініціативи із забезпечення прозорості при будівництві державних інфраструктурних об'єктів (CoST).

Про це під час підписання тристороннього меморандуму про започаткування в Україні міжнародної ініціативи CoST сказав директор міжнародного Секретаріату CoST Піттер Метьюз, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Пілотними у межах зазначеної ініціативи стануть 4 проекти з моніторингу будівництва та ремонту доріг.

«Я дуже радий, що близько 80 тисяч фунтів, що становить близько 120 тисяч доларів, протягом наступних 18 місяців будуть надані для того, щоб підтримати розвиток CoST в Україні і щоб розкривати інформацію для населення», - сказав Метьюз.

Для тестування стандартів CoST у межах пілотного проекту обрано 4 проекти в дорожньому секторі: виконання робіт на автодорозі Київ-Знам'янка, проект реконструкції автомобільної дороги Київ-Харків-Довжанський на ділянці Лубни-Полтава, проект «Дороги карпатського краю», а також виконання ремонтних робіт на дорогах загального користування вже цього року.

Перші результати роботи будуть представлені на огляд громадськості вже у лютому 2016 року.

Тристоронній меморандум про започаткування в Україні міжнародної ініціативи CoST підписано директором міжнародного Секретаріату CoST Піттером Метьюзом, міністром інфраструктури Андрієм Пивоварським та головою Укравтодору Андрієм Батищевим.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-