Зруйновану дорогу з Харкова на Луганщину відремонтують за три тижні

Зруйновану дорогу з Харкова на Луганщину відремонтують за три тижні

Укрінформ
Зруйновану ділянка дороги Чугуїв - Мілове, єдину магістраль, що з'єднує Харківську і Луганську області, буде відремонтовано до 10 листопада.

Так сказав у ході інспекційної поїздки до Куп'янського району голова Харківської облдержадміністрації Ігор Райнін, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Це дорога протяжністю 108 км до зони АТО, і в тому або іншому обсязі важка техніка по ній ходитиме. Цього року ремонт не планувався. У лютому, коли ми зіткнулися з проблемою, виявилося, що немає документації, не пройдено техраду в "Укравтодорі" - і навіть за наявності коштів ремонт неможливий. Водночас було багато скарг від людей на відсутність дороги, яка зв'язує з Харковом п'ять сільських районів, тому було вкрай важливо організувати ремонтні роботи", - наголосив Райнін.

За його словами, вивчено кілька варіантів ремонту.

"Перший, найдорожчий, який передбачає будівництво на цій ділянці мобільного асфальтового заводу, визнано недоцільним через обмеженість фінансів. Інший варіант зараз реалізується: це якісний ремонт ділянок, де фактично все робиться заново. Дорога повинна витримати 10-12 років", - додав Райнін.

Як зазначив голова ОДА, кошторисна вартість ремонту дороги - понад 50 млн грн.

"Кошти з держбюджету ще не надійшли, хоча усі домовленості досягнуто і підготовлено відповідні документи. Проте, ми розпочали роботи, і найбільш зруйнована 5-кілометрова ділянка до 10 листопада буде в ідеальному стані за всіма технічними європейськими стандартами. Наразі будівельники працюють в борг, ми їм за це вдячні, і, безумовно, з ними розрахуємося", - сказав Райнін.

За його словами, у регіоні планомірно здійснюється ремонт інших доріг: "В Ізюмі, Краснокутському, Сахновщинському, Зачепилівському районах вони вже відремонтовані. Це ще не європейські дороги, але вони, я  відповідаю, з'являться у регіоні через 2-3 роки".

Як сказав, у свою чергу, начальник Служби автодоріг у Харківській області Євген Зражевець, у регіоні 10 тис. км доріг, із них 80-90 відсотків потребують ремонту.

Фото з сайту Харківської ОДА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-