Тепер зареєструвати бізнес в Україні можна за кілька годин

Тепер зареєструвати бізнес в Україні можна за кілька годин

Укрінформ
Державна фіскальна служба України фактично прибрала необхідність контакту громадян, які бажають запустити свій бізнес, з чиновниками фіскальної служби. Відтак, вже завтра зареєструвати бізнес в Мін'юсті, ДФС, Пенсійному фонді та органах статистики можна буде впродовж робочого дня.

Про це у п'ятницю на брифінгу повідомив міністр юстиції Павло Петренко, повідомляє прес-служба Мін'юсту. 

"Якщо ви зареєструвалися в реєстрі Мін'юсту, кожні 2 години ця інформація в електронному вигляді потрапляє до інших органів. А ці органи протягом двох годин надають оновлену інформацію зі свого реєстру. По-простому кажучи, якщо ви на початку дня зареєструвалися як підприємець, до кінця дня ви вже будете стояти на обліку в усіх інших органах без необхідності ходити по цих органах і стояти в чергах", - наголосив міністр.

При цьому він зауважив, що наступних 2 тижні система працюватиме у тестовому режимі. За цей час буде виявлено та усунуто всі недоліки. "Це дуже великий крок для того, щоб завершити процес, який ми розпочали на початку року, і дати можливість українським громадянам зареєструвати свій бізнес за 24 години. Окрім іншого, це дуже серйозний маяк для Світового банку для підвищення позиції України в рейтингу Doing Business", - наголосив Петренко.

Він нагадав, що сьогодні вступили в силу спільні накази Міністерства юстиції та Міністерства фінансів про електронний онлайн-обмін інформацією між відомствами. Відповідні документи з Мінекономіки, яке відповідає за органи статистики, та Мінсоцполітики, яке відповідає за Пенсійний фонд, були підписані ще 2 тижні тому. 

Урядовець також поінформував, що станом на сьогодні 78% центрів надання адмінпослуг вже підключилися до Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців та Державного реєстру речових прав на нерухоме майно. "Це означає, що при зверненні до цих центрів за дозвільним документом у вас не мають права вимагати, наприклад, довідку про те, що ви підприємець. Доступ до реєстру є у відповідного співробітника центру і він сам може перевірити цю інформацію", - зазначив Петренко.

Міністр також повідомив, що урядова ініціатива щодо заборони органам місцевої влади та ЦНАПам вимагати довідки в громадян мала запрацювати ще з 1 жовтня, однак на місцях почали саботувати дану ініціативу. Ситуація змінилася лише після того, як Кабмін виніс дисциплінарні стягнення 4 головам ОДА, які мали найгірші показники.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-