Яценюк запропонував МВФ та ЄБРР місця в наглядовій раді Нафтогазу

Яценюк запропонував МВФ та ЄБРР місця в наглядовій раді Нафтогазу

Укрінформ
Кабінет Міністрів України затвердив план реформування корпоративного управління компанією НАК «Нафтогаз України».

Про це на брифінгу у Кабінеті Міністрів сказав голова НАК «Нафтогаз України» Андрій Коболєв, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Сьогодні відбулася важлива подія, яка матиме позитивні наслідки для усієї нафтогазової галузі України. Сьогодні було затверджено план реформування корпоративного управління Нафтогазу. Рішення було одноголосно затверджено на засіданні уряду,» - зазначив Коболєв.

Він пояснив, що з точки зору короткотермінових перспектив це дозволить Нафтогазу отримати два кредити – 300 млн дол. від ЄБРР та 500 млн дол. від МВФ, що дозволить компанії поповнити запаси газу на опалювальний період. Довгострокові наслідки – це запровадження нового якісного рівня управління державою Нафтогазом та, відповідно, кінцевими акціонерами – громадянами.

«Ключовим моментом є створення повноцінної наглядової ради, яка буде здійснювати ефективний контроль над Нафтогазом. Сьогодні на нараді Арсеній Яценюк прямо запропонував представникам міжнародних фінансових установ делегувати своїх представників у цю раду. Цей крок є одним з багатьох кроків перетворення Нафтогазу на прозору компанію», - розповів очільник Нафтогазу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-