Для комфортної зими в газосховищах бракує трьох мільярдів кубів газу

Для комфортної зими в газосховищах бракує трьох мільярдів кубів газу

Ексклюзив
Укрінформ
В українських газосховищах для оптимального проходження опалювального сезону бракує 3 млрд кубометрів газу. Відповідно до балансових розрахунків "Нафтогазу" у сховища має бути закачано близько 19 млрд кубів.

Про це кореспондентові Укрінформу повідомив прес-секретар компанії Максим Білявський у ході прес-туру "Готовність газотранспортної системи України до опалювального сезону", що проходить на базі газового сховища у Чернігівській області.

"Необхідність закачувати газ надалі є. Відповідно до балансових розрахунків НАК "Нафтогаз України" у газових сховищах має бути близько 19 млрд кубометрів блакитного палива", - зазначив він.

При цьому, в матеріалах, розданих журналістам, зазначається, що на сьогодні у вітчизняних підземних сховищах зберігається 16 млрд кубометрів газу.

Повідомляється, що добове споживання газу Україною на сьогодні становить 87 млн кубів. Усього з початку року Україна закачала у сховища 8,3 млрд кубометрів газу.

У той же час, як заявив голова "Нафтогазу" Андрій Коболєв під час засідання антикризового енергетичного штабу, для проходження опалювального сезону вистачить 17 млрд кубометрів газу. "За нашими розрахунками, на кінець місяця запаси газу перевищать 17 млрд куб м газу", - сказав він.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-