МВФ може збільшити фінансування України - фонд Блейзера

МВФ може збільшити фінансування України - фонд Блейзера

Укрінформ
Якщо український уряд не зможе домовитися з Росією щодо реструктуризації $3 млрд боргу, то не виключено, що МВФ може переглянути нинішню програму співробітництва з Україною в плані можливого збільшення потоків фінансування.

Також не виключено, що МВФ може переглянути й інші базові показники, які закладено в програмі співробітництва, зазначив на прес-конференції виконавчий директор Міжнародного фонду Блейзера Олег Устенко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Якщо навіть буде реалізований найнегативніший з точки зору фінансів сценарій, що не вдасться домовитися про реструктуризацію українського боргу в європейських бондах перед Російською Федерацією, вірогідність чого досить висока, буде перегляд програми Міжнародного валютного фонду в плані можливого збільшення потоків фінансування і перегляд інших базових показників, які закладено в меморандумі про співробітництво Україна - Міжнародний валютний фонд", - сказав Устенко.

На його думку, співробітництво з МВФ і далі триватиме, проте гроші у вигляді кредитів, можливо, будуть надходити не в обумовлені строки.

"Шанси на продовження програми з МВФ мені здаються досить високими...Співробітництво буде продовжено, але гроші, можливо, в Україну будуть надходити не так, як це планувалося спочатку, і навіть зараз, найвірогідніший варіант найбільш раннього надходження коштів від МВФ в Україну - це листопад-грудень", - акцентував експерт.

Устенко також наголосив, що певне невдоволення Міжнародного валютного фонду, стосовно повільного проведення реформ українським урядом, швидше плюс, ніж мінус, а це означає, що МВФ наполягатиме на продовженні проведення реформ, і це спонукає український уряд збільшити швидкість їх проведення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-