Молдова будує другу ділянку газогону до ЄС

Молдова будує другу ділянку газогону до ЄС

Укрінформ
Магістральний газогін «Кишинів-Унгени», який остаточно з'єднає транспортні системи Молдови і Румунії через збудований раніше газопровід «Унгени-Ясси», буде зданий до експлуатації в травні 2018 року.

Про це на прес-конференції в Кишиневі заявив заступник міністра економіки Молдови Валеріу Трибой, передає власний кореспондент Укрінформу в РМ.

«Наступного тижня в рамках міжурядової молдавсько-румунської комісії з економічної співпраці ми обговоримо питання прискорення будівництва газопроводу «Кишинів-Унгени» з тим, щоб вкластися в обумовлені раніше терміни здачі в експлуатації об'єкта – травень 2018 року», зазначив Трибой.

За попередніми даними, загальна вартість газопроводу становитиме більше 83 мільйонів євро, 10 мільйонів з яких будуть надані Євросоюзом. Довжина «газової труби» - трохи більше 100 км.

Як повідомляв Укрінформ, у серпні 2014 року був зданий в експлуатацію перший молдавсько-румунський газопровід «Унгени-Ясси», яким Молдова почала отримувати газ з Румунії. Його потужність складе 1,5 мільярда кубометрів газу на рік, що істотно перевищить річні обсяги споживаного Молдовою природного газу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-